Enter your keyword

Naplata roaminga u Zapadnom Balkanu za ZONA korisnike

Naplata roaminga u Zapadnom Balkanu za ZONA korisnike

Naplata roaminga u Zapadnom Balkanu za ZONA korisnike

  • Ako korisnik ima tarifu/opciju koja uključuje određenu količinu minuta/SMS-ova prema ostalim mobilnim mrežama u BiH odnosno podatkovnog prometa, troše se prvo te minute/SMS/podatkovni promet.
  • Ako korisnik nema aktivnu tarifu/opciju koja uključuje određenu količinu minuta/SMS-ova prema ostalim mobilnim mrežama u BiH odnosno podatkovnog prometa, ili su sve minute/SMS-ovi/podatkovni promet u opciji potrošeni naplaćuje se „cijena poziva/SMS-ova prema ostalim mobilnim mrežama u BiH“ odnosno „cijena podatkovnog prometa u domaćoj mreži” prema važećem osnovnom ZONA cjenovniku.
  • Dolazni pozivi (minuta) iz zemalja Zapadnog Balkana se ne naplaćuju.
  • Primanje SMS poruka u zemljama Zapadnog Balkana se ne naplaćuje.
  • WB6 zemlje: BiH, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Albanija

1.1      Odlazni pozivi

Kod ZONA tarifa prilikom pozivanja prvo se obračunavaju besplatne minute uključene u tarifu/mjesečnu pretplatu ukoliko ih korisnik ima („Minute za pozive prema svim mobilnim i fiksnim mrežama unutar BiH“) nakon čije potrošnje se naplaćuje poziv po osnovnom cjenovniku tarife za destinaciju „Poziv prema drugim mobilnim mrežama u BiH“.

Tarifa/opcija MIN prema svim mrežama u BiH Nakon što korisnik iskoristi MIN uključene u tarifu
Zona 5 0 MIN 0,18 KM/MIN bez PDV-a
Zona 15 75 MIN
Zona 25 150 MIN
Zona 50 300 MIN
Zona 75 600 MIN

Odlazni pozivi prema bilo kojoj zemlji koja nije unutar zemalja Zapadnog Balkana ostvareni dok se korisnik nalazi u jednoj od zemalja Zapadnog Balkana se naplaćuju prema Roaming cjenovniku za postpaid korisnike.

1.2      SMS poruke

Kod ZONA tarifa na ukupan iznos SMS poruka uključenih u tarifu („SMS poruke prema svim mobilnim mrežama u BiH“) će biti dodan iznos SMS poruka za potrošnju u roamingu u WB6 zemljama prema WB6 destinacijama:

Tarifa/opcija SMS za potrošnju u WB6 zemljama prema mrežama u WB6 Nakon što korisnik iskoristi SMS uključene u tarifu
Zona 5 0 SMS 0,06 KM/SMS bez PDV
Zona 15 25 SMS
Zona 25 50 SMS
Zona 50 100 SMS
Zona 75 150 SMS

SMS poruke predviđene za potrošnju u WB6 zemljama prema mrežama u WB6 se mogu potrošiti samo u roamingu u zemljama Zapadnog Balkana. Nakon potrošnje SMS poruka predviđenih za potrošnju u WB6 roamingu, bez dodatne roaming naknade, svaki dodatni SMS naplaćuje se po Zona cjenovniku kao „SMS poruka prema svim mobilnim mrežama u BiH“, u iznosu od 0,07 KM s PDV-om.

1.3      Podatkovni promet

Kod ZONA tarifa korisnik će se povrh originalnog iznosa podatkovnog prometa koji je uključen u tarifu i koji se ne može koristiti u roamigu dobiti zaseban dio (opciju) sa podatkovnim prometom koji se može potrošiti samo u Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu i Albaniji.

Tarifa Podatkovni promet uključen u tarifu Podatkovna opcija za potrošnju u WB6
Zona 5 100 MB 100 MB
Zona 15 500 MB 500 MB
Zona 25 3.072 MB 3.072 MB
Zona 50 10.240 MB 8.522 MB
Zona 75 18.432 MB 12.782 MB

Podatkovni promet uključen u tarifu se može potrošiti samo u domaćoj mreži, a podatkovna opcija za potrošnju u Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu i Albaniji se može potrošiti samo u nabrojanim zemljama.

Nakon potrošnje internet prometa uključenog u podatkovnu opciju za potrošnju u Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu internet brzina se smanjuje na 64 kbps sve do isteka obračunskog perioda. Nakon smanjivanja brzine ne naplaćuje se dodatna naknada za podatkovni promet.

Ista logika se primjenjuje i na Internet dokupe, kao i podatkovne tarife bez aktivirane govorne usluge, na način da će se povrh postojećih internet dokupa pridodati podatkovna opcija za potrošnju u Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu i Albaniji. Podatkovni promet uključen u dokup se može potrošiti samo u domaćoj mreži, a podatkovna opcija za potrošnju u Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu i Albaniji se može potrošiti samo u nabrojanim zemljama.

Tarifa/opcija Podatkovni promet uključen u tarifu Podatkovna opcija za potrošnju u WB6
MI DAN 15 GB 15 GB 437 MB
MI Dokup 250 MB 250 MB 218 MB
MI Dokup 10 GB 10 GB 437 MB
Zona M 8 GB 3.409 MB
Zona L 16 GB 5.113 MB